Επίσημοι κανόνες Craps

Τα ζάρια μπορεί να είναι απλά και πολύπλοκα ταυτόχρονα. Το μπερδεμένο μέρος του είναι επειδή ο παίκτης πρέπει να τοποθετήσει διαφορετικούς τύπους στοιχημάτων. Η απλότητά του οφείλεται στο ότι οι παίκτες στοιχηματίζουν μόνο σε δύο ζάρια.

Ο αριθμός των στοιχημάτων σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι συντριπτικός, αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι παίκτες δεν χρειάζεται να απομνημονεύουν κάθε ένα από αυτά. Υπάρχουν μια χούφτα διαδεδομένα στοιχήματα που οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν. Τέτοια στοιχήματα περιλαμβάνουν τα στοιχήματα Pass Line και Don't Pass Line, τα στοιχήματα πιθανοτήτων και, τέλος, τα στοιχήματα Come και Don't Come. Ακολουθεί μια λεπτομερής ανάλυση του τι περιλαμβάνει κάθε στοίχημα.

Pass Line και Don't PassΈλα και μην ΈλαΠιθανότητες ΣτοιχήματαPlace Win και Place Lose
Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter
Pass Line και Don't Pass

Pass Line και Don't Pass

Ένας σκοπευτής μπορεί να ποντάρει είτε Don't Pass είτε Pass Line πριν κάνει το come-out roll του. Μερικά καζίνο ζητούν από τους παίκτες να κάνουν τέτοιου είδους στοιχήματα προτού τους επιτραπεί να κάνουν άλλα. Ένας παίκτης τοποθετεί ένα στοίχημα Pass Line πριν από μια ζαριά και θα πληρώσει ακόμη και χρήματα αν κερδίσει.

Ο παίκτης κερδίζει εάν η τιμή της ζαριάς "come-out" είναι 7 ή 11 και θα χάσει εάν η τιμή είναι 2, 3 ή 12. Με ένα στοίχημα Don't Pass, προκύπτουν νίκες εάν η αξία της ζαριάς "come-out" είναι 2 ή 3 , και χάνει αν είναι 7 ή 11. Έχει ως αποτέλεσμα μια ώθηση εάν η τιμή είναι 12.

Pass Line και Don't Pass
Έλα και μην Έλα

Έλα και μην Έλα

Αυτά τα στοιχήματα φαίνονται ίδια με τα στοιχήματα Pass και Don't Pass Line, αλλά τα δύο διαφέρουν στον τρόπο που τοποθετούνται. Τα στοιχήματα Come and Don't Come τοποθετούνται μετά τον καθορισμό του πόντου.

Η πρώτη ζαριά μετά την τοποθέτηση ενός παίκτη θα καθορίσει τον αριθμό που θα χρησιμοποιηθεί ως ο βαθμός του στοιχήματος. Το στοίχημα Come κερδίζει για οποιονδήποτε αριθμό κυλήσει πριν από το 7 και χάνει αν κυλήσει μετά το 7. Το στοίχημα Don't Come είναι το αντίθετο από αυτό, καθώς ο παίκτης κερδίζει αν φέρει 7 πρώτα και χάνει εάν ο πόντος έρθει μετά το 7.

Έλα και μην Έλα
Πιθανότητες Στοιχήματα

Πιθανότητες Στοιχήματα

Οι πιθανότητες είναι άλλα δημοφιλή στοιχήματα για ζάρια που οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν. Αυτά τα στοιχήματα μοιάζουν με παράπλευρα στοιχήματα που γίνονται μετά τον καθορισμό των πόντων. Γενικά, πρόκειται για επεκτάσεις των τεσσάρων στοιχημάτων που διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους.

Περιλαμβάνουν τις αποδόσεις Pass Line, Don't Pass Odds, Come Odds και Don't Pass Odds. Όταν τοποθετείτε ένα στοίχημα Pass Line Odds, θα πρέπει να συμπληρώνει τη γραμμή πάσας σύμφωνα με το σταθερό σημείο. Τα κέρδη αποδίδονται εάν έρθουν κάτω από το 7 και η πληρωμή είναι σε πραγματικές αποδόσεις. Το Don't Pass Odds συμπληρώνει το στοίχημα Don't Pass Line και πληρώστε εάν φέρετε ένα 7 πριν από το σημείο και τα στοιχήματα διευθετηθούν σε πραγματικές αποδόσεις.

Πιθανότητες Στοιχήματα
Place Win και Place Lose

Place Win και Place Lose

Οι παίκτες στοιχηματίζουν Τοποθέτηση Κερδίζει μετά από μια ζαριά που έχει βγει μετά τον καθορισμό του πόντου. Παίρνουν οποιονδήποτε αριθμό, συμπεριλαμβανομένων των 4, 5, 6, 8, 9 ή 10. Οι παίκτες κερδίζουν αν οποιοσδήποτε αριθμός επιλέξουν κυλά πριν από το 7 και η πληρωμή ποικίλλει ανάλογα με τον επιλεγμένο αριθμό.

Το Place Lose είναι το αντίθετο από αυτό και ένας παίκτης μπορεί να πάρει την ίδια επιλογή αριθμών. Ο παίκτης κερδίζει εάν ο επιλεγμένος αριθμός κυλήσει μετά το 7. Σε αυτό, η πληρωμή ποικίλλει επίσης ανάλογα με τον επιλεγμένο αριθμό. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη στοιχημάτων για ζάρια, αλλά τα τέσσερα προαναφερθέντα είναι τα πιο σημαντικά και πιο εύκολα κατανοητά.

Place Win και Place Lose