Επίσημοι κανόνες Craps

Τα ζάρια μπορεί να είναι λίγο ταραχώδη για αρχάριους, επειδή πολλές ενέργειες γίνονται ταυτόχρονα και τα στοιχήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε δεδομένο σημείο. Το να γνωρίζεις μερικά στοιχήματα είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά η κατανόηση των πιθανών σεναρίων στοιχηματισμού είναι ακόμα πιο διασκεδαστική.

Η ιδέα του παιχνιδιού είναι να ποντάρετε στα αποτελέσματα δύο ζαριών. Όντας ένα παιχνίδι καθαρής τύχης, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τα αποτελέσματα. Ωστόσο, το παιχνίδι προσφέρει διάφορους τρόπους στοιχηματισμού. Τα περισσότερα από τα στοιχήματα εξαρτώνται από τον συνδυασμό ζαριών που ρίχνονται. Έτσι, ο παίκτης προσπαθεί να προβλέψει τους αριθμούς που θα εμφανιστούν στις επόμενες ροές.

Eleni Dimitriou
WriterEleni DimitriouWriter
Ο Πρώτος Γύρος

Ο Πρώτος Γύρος

Ο πρώτος γύρος των ζαριών αναφέρεται ως ζαριά που βγαίνει. Στα περισσότερα καζίνο, ο σκοπευτής κάνει ένα στοίχημα Pass ή το στοίχημα Don't Pass. Τα στοιχήματα Pass line είναι οι παράγοντες που κερδίζουν, ενώ τα στοιχήματα Don't Pass είναι οι παράγοντες που χάνουν.

Οι αριθμοί του αποτελέσματος 2, 3 και 12 γίνονται απώλεια στο στοίχημα πέρασμα και ο γύρος τελειώνει με αυτό που είναι γνωστό ως "χάσιμο έξω". Το στοίχημα pass κερδίζει όταν το αποτέλεσμα είναι 7 ή 11. Σε ορισμένες παραλλαγές παιχνιδιού, ο αριθμός 12 αντιπροσωπεύει μια ισοπαλία που τελειώνει τον γύρο και το στοίχημα επιστρέφει στον παίκτη. Τα αποτελέσματα 4,5,6,8,9 και 10 θεωρούνται οι αριθμοί σημείων.

Ο Πρώτος Γύρος
Πώς λειτουργούν τα στοιχήματα Pass, Don't Pass και Come

Πώς λειτουργούν τα στοιχήματα Pass, Don't Pass και Come

Η κατανόηση του τύπου του στοιχήματος και του πότε πρέπει να στοιχηματιστεί είναι κρίσιμης σημασίας για να παίξετε το παιχνίδι. Το πρώτο στοίχημα είναι γνωστό ως Pass, το οποίο όπως εξηγήθηκε παραπάνω στην ενότητα "come-out roll". Είναι δυνατό να βάλετε επιπλέον χρήματα πίσω από το στοίχημα πέρασμα, αλλά δεν θα υπάρχει πλεονέκτημα σπιτιών.

Όταν ο παίκτης βάζει επιπλέον χρήματα για ένα στοίχημα Don't Pass, τότε έχει τις πιθανότητες. Έπειτα, υπάρχει το στοίχημα Come που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το στοίχημα pass, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλη ζαριά κατά τη διάρκεια του κύκλου.

Πώς λειτουργούν τα στοιχήματα Pass, Don't Pass και Come
Μην Έρχεστε, Πετάξτε και Τοποθετήστε στοιχήματα

Μην Έρχεστε, Πετάξτε και Τοποθετήστε στοιχήματα

Το στοίχημα Don't Come είναι συνώνυμο με το στοίχημα Don't Pass και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή εκτός από την πρώτη ζαριά. Είναι το αντίθετο από το στοίχημα Come. Το στοίχημα Field επιτρέπει στους παίκτες να ρίξουν διαφορετικά ζάρια ως νικηφόρα αποτελέσματα.

Γενικά, ο παίκτης κερδίζει εάν το αποτέλεσμα της επόμενης ζαριάς είναι 3,4,9,10 ή 11. Οι αριθμοί 2 και 12 κερδίζουν διπλάσιο ή τριπλάσιο στοίχημα. Άλλοι αριθμοί αποτελέσματος αντιπροσωπεύουν απώλεια. Το στοίχημα Place στα Ζάρια αντιπροσωπεύεται από τους αριθμούς 4,5,6,8 και 10. Ο παίκτης στοιχηματίζει ότι ένα από αυτά τα αποτελέσματα θα κυλήσει πριν από το 7.

Μην Έρχεστε, Πετάξτε και Τοποθετήστε στοιχήματα
Στοιχήματα Hardway

Στοιχήματα Hardway

Όταν οι παίκτες ποντάρουν σε σκληρούς αριθμούς όπως το 8, σημαίνει ότι ποντάρουν για να εμφανιστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός. Η προειδοποίηση εδώ είναι ότι ο αριθμός πρέπει να διαιρείται με το 2. Για παράδειγμα, το αποτέλεσμα 8 μπορεί να γίνει με 5 διαφορετικά αθροίσματα. Αλλά ένα ζευγάρι 4 γίνεται Hardway Bet.

Όσον αφορά τις πληρωμές Craps, οι παίκτες αναμένεται να καταλάβουν τα κέρδη προτού καταλάβουν ποιο στοίχημα θα τοποθετήσουν. Οι αριθμοί που κυκλοφορούν είναι εντελώς εκτός ελέγχου του παίκτη γιατί αυτό είναι ένα τυχερό παιχνίδι. Εάν ο παίκτης στοιχηματίσει ότι το μεγάλο 8 και το μεγάλο 6 θα κυκλοφορήσουν στη συνέχεια, η μόνη αναμενόμενη πληρωμή είναι 1:1.

Στοιχήματα Hardway